Van Polen: "Eén plek achter top drie is zeer knap"

27 december 2014, 10:57

PEC Zwolle kan terugkijken op een meer dan uitstekend 2014. De ploeg uit Overijssel legde beslag op de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal, door twee keer in de eindstrijd te winnen van Ajax. Dit seizoen heeft de bekerwinnaar als nummer vier, achter de traditionele top drie, afgesloten. Aanvoerder Bram van Polen is dan ook tevreden.

"Het had nog mooier kunnen zijn als we de laatste wedstrijd tegen Cambuur niet hadden verloren. Dan hadden we het jaar als derde afgesloten. Maar een vierde plek, achter de traditionele top drie, is natuurlijk ook zeer knap", zegt de rechtsback tegen het AD. Van Polen verlengde recent zijn contract in Zwolle tot de zomer van 2017.

De formatie van Ron Jans pakte punten tegen de grote teams, maar voor Van Polen is de zege op FC Groningen (2-0) ook erg bijzonder. "De topploegen hebben we in de competitie bijna allemaal wel een keer verslagen, maar dit soort wedstrijden, tegen FC Groningen en sc Heerenveen, ging vrijwel allemaal verloren."

"Na die overwinning op FC Groningen voelde ik een soort kantelpunt. Daarom heb ik dit als één van de hoogtepunten gekozen. Ik was heel blij met die zege omdat ik dacht: als we dit soort wedstrijden ook al gaan winnen, dan is het goed mogelijk om de stap naar de subtop te maken", stelt de 29-jarige tevreden vast.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen