Excelsior-coach Dijkhuizen: "Plek vijftien is reëel"

27 december 2014, 16:25

Na zeventien wedstrijden, precies halverwege het eredivisieseizoen, staat Excelsior op de dertiende plaats. Een knappe prestatie, want de ploeg uit Kralingen begon als gedoodverfde degradant aan het seizoen. Coach Marinus Dijkhuizen is ervan overtuigd dat directe handhaving mogelijk is voor zijn ploeg.

"Plek vijftien is reëel. Als we dat bereiken zou dat geweldig zijn", zegt Dijkhuizen in een interview met RTV Rijnmond. Excelsior heeft momenteel één punt meer dan Go Ahead Eagles, dat zestiende staat.

Dijkhuizen maakt bij Excelsior zijn debuut als trainer in het betaald voetbal. Hij volgde in januari 2014 Jon Dahl Tomasson op, toen de Deen inging op een aanbieding van Roda JC. De trainer maakt voorlopig een uiterst kalme indruk, maar benadrukt dat hij ook een heel andere kant heeft. "Toen Mario Been in mijn laatste periode als speler bij Excelsior trainer was schold hij me weleens verrot. Zo direct ben ik soms ook wel. Spelers vinden dat uiteindelijk prettig. Ik kan echt wel een klootzak zijn. Niet snel, maar het kan wel. Zo heb ik in het begin van dit jaar een flinke aanvaring gehad met Khalid Karami. Gelukkig zijn we daar allebei beter van geworden. Toch ben ik over het algemeen vrij rustig. Momenten dat ik dan boos word maken alleen maar meer indruk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen