Manchester United laat kansen onbenut tegen Spurs

Ger
28 december 2014, 14:56

Manchester United heeft voor de tweede keer in drie competitieduels een gelijkspel moeten toestaan. De ploeg van coach Louis van Gaal sloot de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur op een doelpuntloze remise af. Door het nieuwe slippertje dreigen de Mancunians de titel in de Premier League te moeten vergeten.

Het met een ongewijzigde ploeg aantredende United deed zichzelf op White Hart Lane in de eerste helft tekort. De nummer drie van de ranglijst presteerde op alle vlakken beter dan de thuisclub, maar het krachtsverschil werd niet in doelpunten uitgedrukt. Na negentien minuten kreeg Radamel Falcao de eerste grote kans. Op aangeven van Juan Mata schoot de Colombiaanse huurling echter de slap in, waardoor keeper Hugo Lloris redding kon brengen. Niet veel later leverde een vrije trap United alsnog bijna de openingstreffer op. De van richting veranderde inzet van Mata eindigde op de paal.

Nadat een trefzekere kopbal van Phil Jones was afgekeurd wegens buitenspel, verzuimde ook Robin van Persie de ban te breken. Vlak voor het rustsignaal stuitte de aanvoerder van Oranje van dichtbij op Lloris. United wist het goede niveau niet door te trekken naar de tweede helft, waarin beduidend minder kansen werden afgedwongen. De equipe van Van Gaal mocht bovendien van geluk spreken dat enkele speldenprikken van Tottenham zonder gevolgen bleven.

United was een week eerder in de uitwedstrijd tegen Aston Villa ook al op een gelijkspel blijven steken (1-1). Chelsea en Manchester City kunnen deze speelronde verder afstand nemen van The Red Devils. In het meest ongunstige scenario heeft United na dit weekend een achterstand van twaalf punten op de koppositie.