Manchester City laat Burnley langszij komen; zege Arsenal

28 december 2014, 18:04   Bijgewerkt: 28 december 2014, 23:57

Manchester City heeft zondag dure punten laten liggen in eigen huis. De regerend landskampioen stond tegen promovendus Burnley halverwege met 2-0 voor, maar liet zich in de tweede helft de kaas van het brood eten. In de 81ste minuut tekende Ashley Barnes uiteindelijk voor de gelijkmaker.

Manchester City had in de eerste helft weinig te duchten van Burnley, de nummer voorlaatst van de Premier League. Na 34 minuten voetballen stond het al 2-0 voor de nummer 2 van de competitie, dankzij goals van David Silva en Fernandinho.

In de tweede helft moest City opeens aanpoten, nadat George Boyd vlak na rust de aansluitende treffer namens Burnley had gemaakt. Tien minuten voor tijd ging het alsnog mis.

City had kunnen profiteren van de misstappen die concurrenten Chelsea, Manchester United en Southampton eerder op de dag begingen. Met winst had regerend kampioen City zich op één punt van Chelsea kunnen nestelen, nu blijft het gat drie punten.

Arsenal klom daarentegen een paar plekken op de ranglijst. De Gunners keerden na het bezoek aan stadgenoot West Ham United met de punten huiswaarts: 2-1. Door de zege klimt Arsenal over de tegenstander van vandaag heen en is het nu de nummer vijf in de Premier League. West Ham zakt een plek en is zesde.

Arsenal scoorde twee keer in de vijf minuten voor rust. Santi Cazorla schoot een strafschop binnen en Denny Welbeck tekende voor de 0-2 ruststand.

Na rust kwam West Ham terug tot 1-2 via Cheikhou Kouyate. Omdat het daarbij bleef en alle concurrenten punten morsten is Arsenal de grote winnaar van de 19e speelronde in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen