Van Gaal blikt terug: "Ik had het gevoel dat we konden winnen"

28 december 2014, 23:33

Louis van Gaal baalt nog altijd van de uitschakeling van het Nederlands elftal in de halve finale van het WK. Argentinië hield Oranje uit de finale door de beslissende strafschoppen beter te nemen. "Ik had het gevoel dat we konden winnen en zo heb ik ook gewisseld. Om te winnen", aldus Van Gaal bij de NOS.

"We hadden wereldkampioen kunnen worden. Maar hadden telt niet. Ik had het gevoel dat we in de finale tegen Duitsland meer kans maakten om te winnen dan tegen Argentinië omdat die ploeg niet wilde aanvallen en Duitsland wel aanvalt."

Van Gaal wist al na de gewonnen wedstrijd tegen wereldkampioen Spanje dat Oranje ver zou komen. "We wonnen de pot met 5-1 en speelden fantastisch aanvallend voetbal. Ik heb altijd gedacht dat we zouden winnen van Spanje omdat die ploeg aanvalt en op zijn retour was. Toch kwamen we 1-0 achter door een gegeven penalty en kreeg Silva een kans, die hij miste omdat Jasper Cillessen goed bleef staan." In de tweede helft denderde Oranje vervolgens over Spanje heen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen