Cruijff prijst Robben: "Niet voor grote geld gekozen"

29 december 2015, 08:38

Johan Cruijff schuift Arjen Robben naar voren als voorbeeld voor de nieuwe generatie Nederlandse talenten. De manier waarop de Groninger zijn carrière opgebouwd heeft, is volgens Cruijff perfect geweest. Met name de beslissing van Robben om Real Madrid te verlaten, was volgens Cruijff heel verstandig.

"Een speler die een voorbeeld voor veel jonge voetballers is", zegt Cruijff in zijn column in De Telegraaf over Robben. "Want als Robben niet voor Bayern München had gekozen en voor het geld bij Real Madrid was gebleven, dan had hij dit allemaal niet bereikt. Wat duidelijk maakt hoe belangrijk het is om tijdens je carrière de juiste keuzes te maken. Robben is daar een prima bewijs van. Op zijn 30ste heeft hij misschien wel het beste contract uit zijn loopbaan, wat duidelijk maakt dat je niet per se op je 21e voor het grote geld hoeft te kiezen."

Overigens vertrok ook Robben op zijn 21ste naar het buitenland, hij verruilde PSV op die leeftijd voor Chelsea. Via Real Madrid kwam de aanvaller in de zomer van 2009, dankzij Louis van Gaal, bij Bayern terecht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen