Depay: "Wil je dat niet, ben je meteen een arrogante flikker"

29 december 2015, 09:04

Pas anderhalf jaar geleden veroverde hij een basisplaats bij PSV, maar inmiddels is Memphis Depay één van de beste spelers van de Eredivisie. Na een goed optreden op het WK, waar hij scoorde in de wedstrijden tegen Australië en Chili, moet hij nu zijn club naar het kampioenschap leiden. Depay geniet van zijn eigen ontwikkeling, maar merkt ook dat alles niet even makkelijk is als je een bekende voetballer bent.

In een interview met de Volkskrant spreekt Depay openhartig over het leven als prof. "Ik maak leuke en nare dingen mee. Soms is het moeilijk. Nee, niet met geld. Daarvoor heb ik mijn management. Anders was het misschien wel moeilijk geweest." Depay doelt vooral op mensen die hem benaderen, meisjes bijvoorbeeld. "Met de dames is het af en toe lastig. Ik zie genoeg dingen gebeuren bij sporters, dat ze gewoon in de maling worden genomen. Als ik wat met een meisje afspreek, weet ik niet waarvoor ze komt, tenzij ik haar al beter ken."

"Vroeger leerde ik een meisje kennen in de kroeg. Nu kan ik niet relaxt een drankje doen in de kroeg. Natuurlijk wil ik weleens uit. Ik moet dat goed organiseren. Met vrienden om me heen, zodat ze niet zomaar bij me kunnen komen. Er kunnen gewoon vervelende dingen gebeuren", weet de Oranje-international. "Als ik uit wil, huur ik een tafel in een club of zo. Dan zorg ik dat ik plezier heb met vrienden in een kleine cirkel. Als ik uit ben met vrienden, dan wil ik even niet op de foto. Maar als je dat niet wilt, ben je gelijk een arrogante flikker. Zo gaat dat."

"Ik zit liever met vrienden thuis, muziekje aan, hond erbij, lekker lachen, zelf zingen, kaarten. Pesten. Dat doe ik liever dan dat ik uitga en te horen krijg: je was vandaag kut. Mijn vrienden gaan dat niet accepteren, dan wordt het vervelend. Een tijdje terug was ik met vrienden naar de kermis. Toen had ik vooraf afgesproken: vandaag geen foto's, we gaan gewoon leuke dingen doen. Als ik er met één op de foto ga, komen er honderd. Dat is niet overdreven. Je kunt niet tegen de één 'ja' zeggen en tegen de ander 'nee'. Toen ik nee zei tegen een man, riep hij: 'Je moet je schamen.' Waarom? Ik kan toch een keer geen zin hebben?", stelt Depay (20) terecht.

Over zijn ontwikkeling op het veld is Depay tevreden, al blijft hij verbeterpunten zien. "Ik heb meer rendement dan vorig jaar. Ik heb nu al even vaak gescoord als vorig seizoen. Als buitenspeler meer goals maken, dat was een doel. Ik moet beter mijn kansen afmaken, koelbloediger worden. Dat ene moment rust creëren. Af en toe ben ik te gehaast, wil ik te hard schieten, terwijl ik het geplaatst moet doen. Alles moet op doel zijn." De beste speler van Nederland vindt hij zichzelf niet. "Ik vind Wijnaldum een goede, belangrijke speler. We gaan dit jaar samen kampioen worden en dan zien we wel weer. Misschien speel ik volgend seizoen Champions League met PSV. Misschien ga ik naar een andere mooie club. Ik plan niets. Ik wil gewoon stappen zetten in mijn carrière."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen