Atlético bevestigt terugkeer verloren zoon Torres

29 december 2015, 10:06

Wat twee dagen geleden al aangekondigd werd door AC Milan, is nu door Atlético Madrid bevestigd: Fernando Torres keert terug op het oude nest. De aanvaller wordt door de Spaanse club gehuurd van Milan en keert daarmee na 7,5 jaar terug in het stadion waar hij doorbrak, het Estadio Vicente Calderón.

De overstap van Torres werd zaterdag al aangekondigd door Milan Channel, het tv-kanaal van de Italiaanse club. Later die dag kwam het nieuws naar buiten dat Milan de spits gekocht had van Chelsea, maar dat was louter om hem als ruilobject te kunnen gebruiken. Alessio Cerci, spits van Atlético Madrid en de nationale selectie van Italië, bewandelt deze winter namelijk de omgekeerde weg en verruilt Madrid voor Milan.

De 30-jarige Torres debuteerde in 2001, als 17-jarige, in het eerste elftal van Atlético. Hij groeide in Madrid uit tot één van de beste spitsen van Europa en scoorde in het shirt van Atlético 91 keer in 244 wedstrijden. In 2007 vertrok Torres naar Liverpool, in 2011 legde Chelsea zo'n 63 miljoen euro op tafel om hem over te nemen.

Atlético stelt dat de komst van Torres nog wel onder voorbehoud van de medische keuring is. Ook kan de transfer op papier pas helemaal worden afgerond als op 5 januari de Italiaanse transfermarkt opent.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen