Sammer: "Mooi dat Robben Sportman van het Jaar is"

29 december 2015, 13:01

In Beieren is verheugd gereageerd op het nieuws dat Arjen Robben verkozen is tot Sportman van het Jaar in Nederland. De aanvaller van Bayern München heeft een geweldig jaar achter de rug en directeur Matthias Sammer van de Duitse club vindt het mooi om te zien dat hij daarvoor waardering ontvangt.

"Ik vind het heel mooi dat hij in eigen land verkozen is tot Sportman van het Jaar. Dat is iets buitengewoons, hij behoort nu tot de grootste sporters van zijn land. Ik weet hoeveel dat voor Arjen betekent", zegt Sammer op de website van Bayern. Volgens velen had Robben ook verkozen moeten worden tot Wereldvoetballer van het Jaar, maar de aanvaller behoort niet tot de 'shortlist' van drie voor deze prijs. Sammer: "Dat is een subjectieve verkiezing, die niet meetbaar is. Er zijn spelers, ook bij ons, die wereldkampioen geworden zijn en tot de kandidaten zouden moeten behoren. Soms is het jammer dat maar één speler deze prijs kan winnen."

"Maar of hij nou Wereldvoetballer van het Jaar is of niet, Arjen Robben is absoluut één van de beste spelers ter wereld", vervolgt de Bayern-directeur. "En ik duim voor Manuel Neuer, ik hoop dat hij de prijs krijgt."

Neuer is één van de drie kandidaten voor de prijs, de anderen zijn Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen