Sterk Liverpool op Anfield ruim langs Swansea City

29 december 2015, 22:53   Bijgewerkt: 29 december 2015, 23:06

Liverpool is in de middenmoot van de Engelse Premier League op gelijke hoogte gekomen met Swansea City. The Reds waren maandag op het eigen Anfield in een rechtstreeks duel met 4-1 te sterk voor de Welshmen. Beide ploegen hebben halverwege het seizoen 28 punten en staan daarmee op een gedeelde achtste plaats in het klassement.

Liverpool speelde zonder pure spits tegen Swansea City. Manager Brendan Rodgers, die tegenover zijn oude club stond, koos voor creativiteit. Daardoor waren Rickie Lambert en Mario Balotelli veroordeeld tot een startplaats op de bank. De beslissing van Rodgers wierp haar vruchten af.

Liverpool schoot beter uit de startblokken dan Swansea City en kreeg in de 33ste minuut loon naar werken. Alberto Moreno opende, geheel ongedekt, de score na een voorzet van Jordan Henderson.

De eerste tien minuten van de tweede helft zorgden voor veel spektakel. Allereerst was Wilfried Bony met een kopbal dicht bij de gelijkmaker, keeper Simon Mignolet bracht redding. Een minuut later lag aan de andere kant de 2-0 erin, na geblunder van Swansea-doelman Lukasz Fabianski. De Pool kreeg een terugspeelbal niet onder controle; hij schoot de bal tegen Adam Lallana aan, waarna het leder in één keer in het lege doel vloog. Gylfi Sigurðsson bracht direct de spanning terug (2-1), maar het scheelde niet veel of weer een minuut later werd de marge weer twee voor Liverpool: Raheem Sterling raakte de paal.

Na ruim een uur spelen werd het alsnog 3-1 voor Liverpool, op schitterende wijze. Philippe Coutinho lanceerde Lallana met de hak, zag zijn ploeggenoot twee Swansea-verdedigers passeren en daarna Fabianski verslaan in de verre hoek. Door een eigen goal van Jonjo Shelvey werd het uiteindelijk 4-1. De oud-speler van Liverpool kopte een corner van Henderson in eigen doel. Marvin Emnes bleef op de bank bij Swansea City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen