Rooney niet te spreken over drukke speelkalender

30 december 2015, 11:37

Wayne Rooney bivakkeert al jaren in de Premier League, waardoor hij het spelen rond de kerstdagen en de jaarwisseling gewend is. Desalniettemin vindt de aanvaller van Manchester United dat de speelkalender veranderd moet worden. Als het aan hem ligt, dan worden er minder wedstrijden gespeeld rond deze tijd van het jaar.

"Hopelijk wordt het in de toekomst veranderd", zegt de 29-jarige Rooney over het drukke speelschema in Engeland. Man United won op tweede kerstdag met 3-1 van Newcastle United, alvorens het slechts 43 uur later met 0-0 gelijkspeelde tegen Tottenham Hotspur. Eerder liet zijn coach Louis van Gaal al weten dat hij vindt dat de spelers op deze manier te weinig rust krijgen. Hij gaf wel toe dat het in de cultuur van Engeland past.

Rooney is van mening dat de hoeveelheid wedstrijden ten koste gaat van de kwaliteit van de wedstrijden. Bovendien vindt hij dat de kans op serieuze blessures toeneemt door de speelkalender. "Waarschijnlijk moet iemand heel zwaar geblesseerd raken, voordat er wat veranderd wordt. Maar ik denk dat het goed bekeken moet worden, het vergt erg veel van de spelers."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen