De meest gelezen artikelen op FCUpdate.nl van 2014

31 december 2015, 11:11

Het voetbaljaar 2014 stond vooral in het teken van het wereldkampioenschap in Brazilië en dat is te merken als we kijken naar de meest gelezen berichten op FCUpdate.nl. Zes van de tien artikelen in de top tien gaan over het WK, variërend van de reactie van Jasper Cillessen op zijn wissel tegen Costa Rica tot de gescheurde anus van Javier Mascherano. Maar ook artikelen over een foutief ingevuld totoformulier dat veel geld opleverde, een bizar biertenue en de mening van Daryl Janmaat over Ricardo Kishna trokken veel lezers. In totaal kwamen in 2014 ruim 20.500 artikelen online op FCUpdate.nl, deze tien werden het meest gelezen.

1. Cillessen zegt sorry: "Wissel viel me rauw op mijn dak"

Het was een WK-moment dat nooit meer vergeten zal worden: in de wedstrijd tegen Costa Rica haalde Louis van Gaal zijn keeper Jasper Cillessen in de slotfase van de verlenging naar de kant, omdat hij Tim Krul meer geschikt achtte voor de naderende strafschoppenserie. In dit artikel doet Cillessen zijn verhaal aan FCUpdate.nl, in de mixed zone van het stadion van Salvador. Cillessen hield zich groot en benadrukte dat hij blij was voor het team, maar had tranen in zijn ogen en gaf met een klein stemmetje toe dat hij zelf zo graag die strafschoppen van Costa Rica gepakt had. Hij bood ook nog zijn excuses aan voor het feit dat hij na zijn wissel, uit frustratie, een bidon omver trapte. Die excuses waren nergens voor nodig, iedereen begreep hem. Het is Cillessen, meer dan wie dan ook, gegund dat hij in de toekomst nog een keer de held is na een strafschoppenserie.

2. Neymar breekt ruggenwervel en kan rest WK vergeten

3. Droomscenario lonkt voor Oranje door succes Costa Rica

Eerlijk zeggen: wie had, toen het WK begon, wat Oranje betreft al verder gekeken dan de groepsfase en de eventuele achtste finale? Als Oranje de poule door zou komen, wat al betwijfeld werd, zou in de volgende ronde gastland Brazilië waarschijnlijk de tegenstander zijn. Het liep anders, naarmate de groepsfase vorderde ontvouwde zich een droomscenario voor Oranje. In dit artikel, na twee groepswedstrijden, wordt uiteen gezet dat de weg naar de halve finale minder hobbels bevat dan ooit voor mogelijk gehouden. Het scenario dat in het artikel geschetst werd, kwam uiteindelijk ook uit: via Mexico en Costa Rica bereikte Oranje de laatste vier.

4. Meisje vult uitslag verkeerd in en loopt binnen na zeperd ManU

5. Gouden Bal-jurylid verklaart keuze voor Messi

6. Janmaat: "Beetje rare gozer

Begin maart stond in de Kuip de klassieker tussen Feyenoord en Ajax op het programma. Ajax won met 1-2, een zege die uiteindelijk cruciaal bleek in de strijd om het kampioenschap. Bij Ajax stond met Ricardo Kishna een nieuwe naam in de basis en hij leverde de assist voor de gelijkmaker van Kolbeinn Sigthórsson, nadat Feyenoord via Graziano Pellè op voorsprong gekomen was. Daryl Janmaat was na afloop niet echt te spreken over Kishna. "Beetje rare gozer. Hij loopt er een beetje bij alsof hij Cristiano Ronaldo is."

7. Spaanse tweedeklasser baart opzien met biertenue

Deportivo Lugo

Deportivo Lugo

8. Mascherano scheurt anus bij afstoppen Robben

9. Ajax wil stunten met komst 'gretige' Eto'o

Het was waarschijnlijk hét transfergerucht van de zomer in Nederland: de mogelijke komst van Samuel Eto'o naar Ajax. Een delegatie van de Amsterdamse club voerde gesprekken met de superster uit Kameroen en directeur Marc Overmars had goede hoop dat Eto'o naar de ArenA wilde komen, maar een sensationele transfer bleef uit. In plaats van bij Ajax, tekende de ervaren aanvaller eind augustus een contract bij Everton.

10. Het rapport van het Nederlands elftal tegen Spanje

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen