Arsenal opent jacht op de top: "Ben positief gestemd"

30 december 2015, 13:11

Arsenal wist tien punten te verzamelen in de afgelopen vier wedstrijden en zijn, zeker na de knappe 1-2 overwinning bij West Ham United, vol vertrouwen. Op nieuwjaarsdag gaan The Gunners op visite bij Southampton, dat op evenveel punten staat in de Premier League. Arsene Wenger hoopt dat zijn ploeg de komende tijd kan inlopen op de clubs die boven Arsenal staan en tegen het elftal van Ronald Koeman kunnen er dus goede zaken gedaan worden.

Arsenal steekt in een goede vorm, maar Wenger hamert op het feit dat hij vindt dat zijn ploeg constanter moet worden. "We gaan ervoor vechten om zo dicht mogelijk bij de top te komen. We stappen het nieuwe jaar niet berekenend in. We zullen steeds denken 'we gaan naar de volgende wedstrijd en willen deze winnen'. We moeten ons best doen en profiteren als de bovenste ploegen een misstap maken."

Wenger vindt dat het puntenaantal van Arsenal niet past bij de potentie die in de selectie schuilt. "Maar we waren zeer, zeer ongelukkig met alle blessures waarmee we te maken kregen. Dat in acht nemende, denk ik dat we het aardig overleefd hebben. Daarom ben ik positief gestemd voor de tweede seizoenshelft. We zullen zien waar het schip zal stranden", aldus de Franse oefenmeester.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen