Marcellis winterversterking nummer één bij NAC Breda

31 december 2015, 12:10   Bijgewerkt: 31 december 2015, 12:18

Het belooft een drukke winter te worden voor NAC Breda. De geplaagde eredivisieclub is niet alleen druk bezig met de komst van trainer Robert Maaskant, maar wil in de komende transferperiode ook de nodige versterkingen presenteren. Wat dit betreft hebben de Bredanaars hun eerste zet gedaan. Op de officiële clubwebsite wordt de komst van Dirk Marcellis wereldkundig gemaakt. De rechtsback tekent een contract tot het einde van het seizoen.

NAC is, na PSV en AZ, de derde club van Marcellis. Hij was dit seizoen op amateurbasis werkzaam bij AZ, nadat hij in mei 2013 een zware knieblessure opliep. Op 14 december maakte hij zijn rentree, in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (2-2). "Het was voor mij belangrijk om na anderhalf jaar blessureleed weer op het hoogste niveau te kunnen spelen", zegt Marcellis over zijn nieuwe uitdaging. "Bij NAC krijg ik de mogelijkheid om meteen van waarde te zijn en de club te helpen om de doelstellingen te halen."

Marcellis is reeds medisch gekeurd en zal komende vrijdag voor het eerst meetrainen met de selectie van NAC, die een dag later naar Valencia vertrekt voor een trainingskamp. De club hoopt dat Maaskant dan als hoofdcoach voor de groep zal staan. De clubleiding is druk bezig om de coach te laten terugkeren in Breda. Dat zou betekenen dat Eric Hellemons een stapje terug moet doen en weer assistent zal worden. Tenslotte hopen de Brabanders dat Guyon Fernandez gehaald kan worden.

Technisch directeur Graeme Rutjes is druk bezig met het bouwen aan de toekomst van NAC en ziet de komst van Marcellis als een belangrijke stap. "Marcellis heeft bewezen leiderschapskwaliteiten die ons direct helpen. Hij geeft hiermee ook meteen een impuls aan onze verdediging."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen