Wens Van Gaal komt niet uit: remise bij Stoke City

1 januari 2015, 15:35   Bijgewerkt: 1 januari 2015, 16:23

Louis van Gaal heeft voor de derde keer op rij met Manchester United gelijkgespeeld in een uitwedstrijd in de Engelse Premier League. The Red Devils bleven donderdag op visite bij Stoke City steken op 1-1. Onlangs remiseerde Manchester United al bij Aston Villa (1-1) en Tottenham Hotspur (0-0). Tussendoor werd op het eigen Old Trafford wel gewonnen van Newcastle United (3-1).

Van Gaal zei in zijn perspraatje in de aanloop naar de ontmoeting met Stoke City dat hij met Manchester United beter wil presteren in uitwedstrijden. In negen duels op vreemde bodem werden slechts elf punten verzameld, terwijl in tien wedstrijden voor eigen publiek 25 punten werden gepakt. "We moeten dominanter spelen als we op bezoek zijn bij een andere ploeg", stelde Van Gaal.

Tegen Stoke City slaagde Manchester United er niet in dominant te spelen. Stoke City staat bekend als een club die altijd veel strijd in haar spel legt en dat was op nieuwjaarsdag niet anders. Daardoor kwamen de manschappen van Van Gaal amper tot uitgespeelde kansen in het Britannia Stadium.

Al binnen twee minuten was het Stoke City dat bovendien de leiding nam. Na een hoekschop kon Peter Crouch de bal doorkoppen naar teamgenoot Ryan Shawcross. De oud-speler van Manchester United kreeg van de bezoekende defensie alle gelegenheid om de 1-0 tegen de touwen te volleren.

Ruim een kwartier later had Mame Diouf het duel al vroegtijdig kunnen beslissen, maar na Jonny Evans simpel te hebben afgetroefd, schoot de Senegalees naast. Radamel Falcao herstelde niet lang daarna aan de andere kant het evenwicht. Ook de Colombiaan was trefzeker na een corner.

In het restant van de krachtmeting was veel strijd te zien, vooral bij de thuisclub, maar tot meer doelpunten leidde dat niet. Wel kwam Manchester United in de tweede helft in een tijdsbestek van vier minuten twee keer goed weg. In de 65ste minuut leek Chris Smalling in de 'zestien' hands te maken na een kopbal van Crouch, maar scheidsrechter Michael Oliver weigerde de bal op de stip te leggen. Even later kopte Crouch op aangeven van voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic op de paal.

Manchester United - het heeft nu 37 punten - blijft ondanks de remise op de derde plaats in de Premier League. Wel kunnen koploper Chelsea (46 punten) en nummer twee Manchester City (43) later op de dag uitlopen. Zij spelen tegen respectievelijk Tottenham Hotspur (uit, 18.30 uur) en Sunderland (thuis, 16.00 uur). Manchester United is wel zeker van het behoud van plek drie, want nummers vier Southampton en Arsenal hebben vier punten minder. Die teams staan bovendien tegenover elkaar (16.00 uur).

Bij Stoke City had Erik Pieters een basisplaats, Robin van Persie verscheen aan de aftrap bij Manchester United. Zijn land- en ploeggenoot Daley Blind zit nog in de lappenmand met een knieblessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen