Van Gaal na remise: "Wij verdienden niet meer"

1 januari 2015, 16:04

Louis van Gaal was na het 1-1 gelijkspel van Manchester United in de uitwedstrijd tegen Stoke City, op nieuwjaarsdag, realistisch. De Nederlandse manager gaf eerlijk toe dat zijn ploeg niet in aanmerking kwam voor de drie punten in het Britannia Stadium.

"Volgens mij is het een terecht gelijkspel, wij verdienden in elk geval niet meer", zei Van Gaal. "Zij waren dichter bij het winnende doelpunt dan wij. Net als in de thuiswedstrijd tegen Stoke City is duidelijk geworden dat wij moeite hebben met het verdedigen van de lange bal."

"We hebben wel de tijd en ruimte gehad om op te bouwen, maar dat hebben we niet gedurfd. We hebben niet zoveel kansen gecreëerd, ook omdat onze voorzetten niet zo goed waren als normaal. En dan vooral in de eerste helft, na rust was het iets beter", vervolgde Van Gaal. Hij wilde de stevige wind in Stoke-on-Trent niet als excuus aanvoeren. "Daar heeft de tegenstander ook last van, al zijn zij er meer aan gewend en bovendien hanteren zij de lange bal, waardoor het een minder groot probleem is."

"Maar dat neemt niet weg dat wij de ruimte en tijd hebben gekregen om te voetballen. En de wind was niet zo zwaar als iedereen volgens mij denkt. We hadden vandaag beter kunnen spelen", aldus Van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen