Chelsea zeldzaam hard onderuit op White Hart Lane

1 januari 2015, 20:55   Bijgewerkt: 1 januari 2015, 23:12

Chelsea is kalenderjaar 2015 dramatisch begonnen. De Premier League-koploper werd donderdag overklast door stadgenoot Tottenham Hotspur. Op White Hart Lane in Londen bleef de teller uiteindelijk steken op 5-3. Niet eerder kreeg Mourinho's Chelsea zoveel doelpunten tegen.

De bezoekers begonnen nog voortvarend aan het duel. In de 18de minuut zette Diego Costa Chelsea op voorsprong. Maar in het het vervolg ging het helemaal mis voor de ploeg van trainer José Mourinho. Harry Kane schoot Tottenham na een half uur met een schot van afstand langszij. De Spurs sloegen pal voor de rust nog twee keer toe. Harry Kane was in de 44ste minuut attent nadat voormalig FC Twente-aanvaller Nacer Chadli de paal had geraakt, Andros Townsend benutte in de toegevoegde tijd een penalty.

Na de onderbreking ging Tottenham vrolijk verder met scoren. Kane maakte na zeven minuten zijn tweede: 4-1. Dat Eden Hazard op aangeven van Cesc Fabregas nog voor de 4-2 zorgde, was slechts een stuiptrekking. Chadli schoot tien minuten voor tijd via Terry nogmaals raak. De laatste bepaalde de eindstrijd op 5-3.

Door de nederlaag moet Chelsea de koppositie in de Premier League delen met Manchester City. Beide ploegen geven elkaar na twintig wedstrijden geen duimbreed toe: 46 punten, 44 doelpunten voor en 19 tegen. Manchester United volgt op 9 punten. Het was voor het eerst in 271 duels voor Chelsea onder Mourinho dat het 5 goals incasseerde.

Tottenham stijgt naar plek vijf, op twee punten achterstand van Ronald Koemans Southampton.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen