Namli: "In Nederland is techniek belangrijker"

Ger
2 januari 2015, 13:36

Younes Namli is blij met zijn overgang naar sc Heerenveen. De Deense middenvelder, die uit eigen land overstapte van AB, tekende in het Abe Lenstra Stadion tot medio 2017. Hij verwacht dat de Eredivisie hem beter ligt dan de Deense competitie.

Namli kan op verschillende posities uit de voeten. Zo is hij ook inzetbaar op beide vleugels. "Ik speel waar de trainer wil dat ik speel, maar mijn voorkeur gaat uit naar een aanvallende rol op het middenveld", laat Namli (20) weten op de website van Heerenveen. "In Denemarken ligt de nadruk op fysiek, in Nederland is techniek belangrijker. Ik denk daarom dat het voetbal in de Eredivisie mij veel beter ligt. Dit is een perfecte stap."

Namli kreeg van Marc Nygaard, oud-speler van Heerenveen en tegenwoordig spelersmakelaar, goede verhalen te horen over de Friese club. "Ik heb met Marc bij AB gespeeld. Hij is eerlijke en ervaren man en vertelde me veel goeds over Heerenveen. Hij denkt dat dit de juiste keuze is voor mij. Ik wil me bij Heerenveen verder ontwikkelen en met mijn spel de club en fans blij maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen