Koeman droomt van FA Cup-finale met Southampton

2 januari 2015, 21:21

Ronald Koeman droomt ervan met Southampton de finale van de FA Cup te bereiken. De Nederlandse manager weet echter dat er nog een lange weg te gaan is. Zondag moet de eerste horde genomen worden, als tweedeklasser Ipswich Town op visite komt in het St. Mary's Stadium.

"Als kind keken we altijd al naar de FA Cup-finale op televisie, dat was een speciale dag", zegt Koeman op de clubwebsite. "Het is een droom om op een dag zelf in de eindstrijd op Wembley te staan, maar we weten dat we daarvoor moeten vechten. Om te beginnen komende zondag. We willen het graag goed doen in de FA Cup. Dat hebben we ook geprobeerd in de League Cup." In de kwartfinale was derdeklasser Sheffield United echter te sterk.

"Tegen Ipswich wordt het zwaar. Het is een goede ploeg", stelt Koeman. "Ik zal niet veel veranderen aan de opstelling, maar we moeten natuurlijk wel de vermoeidheid van de spelers in de gaten houden. Misschien voeren we één of twee wijzigingen door. We hebben vertrouwen en dat is het belangrijkste om succesvol te zijn. Ik hou er niet van om veel te veranderen."

Koeman kan niet beschikken over Nathaniel Clyne, Sadio Mané is een twijfelgeval.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen