Arsenal en Hull gaan op herhaling: "Het wordt lastig"

4 januari 2015, 10:18

Vorig seizoen ontmoetten Arsenal en Hull City elkaar in de finale van de FA Cup en beide ploegen gaan vandaag (zondag) op herhaling in de derde ronde van het prestigieuze bekertoernooi. Arsenal-manager Arsene Wenger verwacht dat het weer een mooi potje wordt. In de eindstrijd kwamen The Gunners al vroeg op een 0-2 achterstand, maar grepen ze uiteindelijk de FA Cup, door een 3-2 zege na verlenging.

Wenger kan zich de dag nog goed herinneren. "Het was zeer emotioneel, omdat we al jaren geen prijs meer hadden gewonnen", aldus de Franse manager van Arsenal. "Na tien minuten stonden we met 2-0 achter en Hull scoorde toen bijna nog een keer", weet hij nog goed. "Het feit dat we ons terug konden knokken en winnen was fantastisch. Een grote opluchting, destijds."

Arsenal staat voor een pittige opdracht, denkt Wenger. "Het wordt lastig. We moeten waakzaam zijn, aangezien Hull een goede tegenstander is, die lastig te bespelen is", aldus de Fransman, die het zonder aanvallers Yaya Sanogo, Danny Welbeck (beiden geblesseerd) en Olivier Giroud (geschorst) moet stellen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen