Rodgers ziet trainer in Gerrard: "Hij is er het type voor"

4 januari 2015, 11:04

Steven Gerrard kondigde deze week aan dat hij na het seizoen zal vertrekken bij Liverpool. De middenvelder speelt al zijn hele carrière in de stad van The Beatles, waar hij als een clubicoon geldt. Hij maakte bekend te zullen vertrekken naar de Amerikaanse competitie. Hij sprak de wens uit om ooit in een andere functie terug te keren bij Liverpool. Wellicht doet hij dit als trainer.

Brendan Rodgers, de huidige manager van Liverpool, ziet wel een coach in de routinier, die deze week naar eigen zeggen 'het lastigste besluit in zijn carrière maakte'. "Ik ben ervan overtuigd dat hij er het type voor is. Hij kan spelers geweldig advies geven. Ik zou niet weten waarom hij geen trainer zou kunnen worden. Hij laat in de kleedkamer zien dat hij een uitstekend leider is."

Mocht Gerrard er inderdaad voor kiezen om voor zijn trainersdiploma te gaan, dan moet hij daar wel veel voor over hebben, stelt Rodgers. "Het is niet iets waar je in een vingerknip in kan stappen. Het vergt veel werk, tijd en energie. Maar als Gerrard de overtuiging laat zien die hij ook in zijn carrière heeft laten zien, dan komt het goed."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen