Valencia roept zegereeks Real Madrid bruut halt toe

4 januari 2015, 18:52   Bijgewerkt: 4 januari 2015, 23:45

Aan alles komt een eind, dus ook aan de indrukwekkende zegereeks van Real Madrid. Na 22 zeges op rij in alle competities riep Valencia de Koninklijke uiteindelijk een halt toe: 2-1. De recordreeks van het Braziliaanse Coritiba (24 zeges) blijft daardoor overeind.

De wedstrijd in Estadio Mestalla, de thuishaven van Valencia, begon nog weinig verrassend. Na een klein kwartier opende Cristiano Ronaldo de score. De Portugees schoot vanaf de strafschopstip zijn 26e competitietrefffer van het seizoen binnen. De penalty werd toegekend na een handsbal van Alvaro Negredo. Real hield de voorsprong vast tot de rust, al was Los Che af en toe behoorlijk gevaarlijk.

Na de onderbreking ging het dan ook mis voor de winnaar van de Champions League en wereldkampioen voor clubteams. Antonio Barragan maakte in de 53e minuut gelijk. Tien minuten later kopte Nicolas Otamendi de winnende treffer achter doelman Iker Casillas.

De laatste keer dat Real Madrid niet zegevierde was op 13 september 2014, toen Atletico Madrid de sterkste was in de stadsderby van Madrid. Eerder verloor het elftal van trainer Carlo Ancelotti in competitieverband ook al van Real Sociedad (2-4). De Madrilenen moeten nu vrezen dat FC Barcelona de koppositie zondagavond overneemt. De ploeg van Luis Enrique doet dit als om 21.00 Real Sociedad wordt verslagen, maar heeft dan nog wel één duel meer gespeeld dan Real.