Sneijder verslaat Besiktas, maar valt geblesseerd uit

4 januari 2015, 23:49

Galatasaray heeft een noodzakelijke zege geboekt op bezoek bij Besiktas. Cim Bom Bom versloeg de concurrent door doelpunten van Felipe Melo en Burak Yilmaz met 2-0. Wesley Sneijder stond aan de aftrap, maar viel na driekwart wedstrijd geblesseerd uit.

De linkermiddenvelder zag nog wel hoe Galatasaray na vijftig minuten aan de leiding kwam. Uit een vrije trap van Sabri Sarioglu kopte Melo de 1-0 tegen de touwen. Na een uur moest Besiktas met een man minder verder, toen Veli Kavlak Sneijder een duw in zijn gezicht gaf en rood kreeg. Even later verliet ook de Nederlander het veld, na een duel met landgenoot Oguzhan Özyakup.

In blessuretijd stelde Yilmaz de 0-2 de zege van Galatasaray veilig. Daardoor is aartsrivaal Fenerbahçe nog steeds koploper in de Süper Lig. De ploeg van aanvaller Dirk Kuijt heeft een punt voorsprong op zowel Besiktas als Galatasaray.