Barcelona roept nederlaag bij Sociedad over zichzelf af

4 januari 2015, 23:10   Bijgewerkt: 4 januari 2015, 23:56

FC Barcelona heeft zondag verzuimd te profiteren van de nederlaag van koploper Real Madrid eerder op de dag (2-1 bij Valencia). De Catalanen gingen bij Real Sociedad met 1-0 onderuit.

Barcelona kwam al in de tweede minuut op achterstand toen Jordi Alba de bal in eigen doel kopte. Barcelona moest vanaf dat moment in de achtervolging en dat bleek een lastig karwei. Dat riep trainer Luis Enrique min of meer over zichzelf af. Hij liet Dani Alves, Lionel Messi, Neymar, Gerard Piqué en Ivan Rakitic buiten de basis vanwege de drukke maand die volgt. De bank van Barcelona vertegenwoordigde een transferwaarde van maar liefst 294 miljoen euro.

Zonder het vijftal werd Barcelona maar af en toe gevaarlijk. Ook een penaltyclaim na hands van Iñigo Martinez leverde niets op. Messi kwam er in de rust in en Neymar werd iets meer dan een half uur voor het einde ingebracht. Barcelona omsingelde vervolgens de thuisploeg, maar die hield door de uitblinkende doelman Gerónimo Rulli stand.

David Moyes, de Schotse trainer van Sociedad, mocht daardoor drie belangrijke punten bijschrijven in de strijd tegen degradatie. Bij de Basken, die voor het eerst sinds 2007 te sterk waren voor Barcelona, viel voormalig SC Heerenveen-spits Alfred Finnbogason kort voor tijd in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen