Engelse spelersvakbond wil ontgroeningsrituelen stoppen

5 januari 2015, 09:03

Als een nieuwe speler zich bij de selectie van een Engelse club voegt, dan wordt hij doorgaans voor het blok gezet. In het kader van ontgroening dienen aanwinsten ten overstaan van de rest van de spelersgroep een liedje te zingen. De Engelse spelersvakbond PFA is hier geen fan van en wil een einde maken aan deze rituelen.

"Wij hebben het gebruik om liedjes te zingen op de club, maar de PFA doet er alles aan om dit te stoppen", stelt AFC Wimbledon-middenvelder Dannie Bulman in de Daily Mail. De speler vindt het onzin dat de belangenbehartigingsorganisatie actie onderneemt tegen de traditie. "Ze moeten met de tijd meegaan. Laatst was er al een nieuwe speler die weigerde om een liedje te zingen."

Het is overigens niet alleen in Engeland een ritueel. Regelmatig zie je uit het internationale voetbal filmpjes verschijnen van spelers die een dergelijke ontgroening moeten ondergaan. Een van de bekendste video's is overigens die van Hull City-doelman Rory Watson, die indruk maakte met zijn optreden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen