Barça betaalt dure prijs voor sparen sterren: "Geen spijt"

5 januari 2015, 09:53

FC Barcelona ging zondagavond met 1-0 ten onder bij Real Sociedad. Het was het startschot voor veel kritiek aan het adres van Luis Enrique. De keuzeheer van Barça opteerde ervoor om meerdere sterspelers buiten de basisopstelling te houden, om ze rust te geven. Het maakte het verlies in Anoeta extra pijnlijk, omdat het misschien voorkomen had kunnen worden. De coach in kwestie betaalde dus een dure prijs, maar heeft geen spijt van zijn keuzes.

De totale transferwaarde van de bankzitters van Barça naderde de 300 miljoen euro. Spelers als Lionel Messi en Neymar waren reserve in San Sebastián. "Het heeft geen zin om daar achteraf spijt van te hebben. Ik heb het besluit genomen omdat ik geen risico wilde nemen, de spelers moeten nog veel wedstrijden spelen. Ik dacht dat het beter was om ze te sparen. En je weet niet of het anders was gelopen, als er andere keuzes waren gemaakt", verdedigt Luis Enrique.

Volgens Luis Enrique ontbeerde Barcelona geluk, in plaats van dat het slecht speelde. De Catalaanse topclub had 70 procent balbezit en vuurde 17 schoten richting het doel van Sociedad, maar faalde in de afronding. "We kregen een vroege goal tegen en domineerden daarna. We verdienden meer. We hadden geen geluk en waren niet meedogenloos voor het doel", aldus de trainer van Barça.

Door de derde nederlaag van het seizoen staan de Catalanen nog steeds één punt achter op Real Madrid, dat afgelopen weekend met 2-1 van Valencia verloor. De Koninklijke heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed, waardoor het verschil tot vier punten vergroot kan worden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen