Cruijff is voor winterstop: "Maar klagen heeft geen zin"

5 januari 2015, 11:00

Johan Cruijff is een voorstander van de winterstop, zoals die in Nederland wordt georganiseerd. Toch vindt hij dat Louis van Gaal niet moet klagen over het drukke speelschema in Engeland. Dat zegt de legendarische nummer 14 in zijn wekelijkse column in De Telegraaf.

"Voetballen tussen Kerst en Nieuwjaar is een slijtageslag, en dus in het voordeel van fysiek sterkere ploegen. Hoe zwaarder het werd, hoe meer de technisch voetballers op hun tandvlees moesten lopen en de krachtpatsers bij de tegenstanders hun kans roken", weet Cruijff. Toch vindt hij dat het bij de voetbalcultuur van Engeland hoort. "Kies je voor Engeland, dan kies je voor hun succesformule. Die is gebaseerd op de stelling dat de stadions open gaan zodra de supporters vrij hebben."

Daarom hebben de klachten van onder meer Van Gaal geen zin, vindt Cruijff. "Het werkt al sinds mensenheugenis zo en dat zal over honderd jaar nog zo zijn. Daarom heeft klagen geen zin, als iedereen om je heen tevreden is. Bovendien wordt iedereen toch aardig voor al dat overwerk betaald."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen