Moyes stunt tegen Barça: "Hoogtepunt sinds ik hier ben"

5 januari 2015, 11:35

David Moyes kan zijn geluk niet op, na de verrassende 1-0 overwinning van 'zijn' Real Sociedad tegen FC Barcelona. Jordi Alba maakte in de tweede minuut al een eigen doelpunt en de Basken wisten stand te houden in het eigen Anoeta. De Schotse coach van de club uit San Sebastián spreekt van zijn hoogtepunt in de tijd dat hij aan het roer staat bij Sociedad.

"Het was de mooiste avond sinds ik in San Sebastián gearriveerd ben", glimlachte Moyes na afloop van de stunt tegen Barça. "We hebben er hard voor gewerkt. De spelers toonden zich zeer moedig en hebben geweldig verdedigd. Het team heeft laten zien dat het er kan staan in de grote wedstrijden tegen de beste tegenstanders van de competitie. Nu moeten we laten zien dat we dit ook in andere wedstrijden kunnen. Thuis laten we bijvoorbeeld te veel punten liggen", aldus de keuzeheer, die op de dertiende plaats staat met Sociead.

Het was voor de eerste keer sinds 30 april 2011 dat Real Madrid en Barcelona op dezelfde dag ten onder gingen. Bij de Catalanen begonnen spelers als Lionel Messi en Neymar op de bank en dat werd bestraft door Sociedad. "Ik denk dat Luis Enrique (de coach van Barça, red.) de juiste keuze heeft gemaakt. De beste spelers kunnen niet iedere wedstrrijd op hun beste niveau spelen. De grootste wedstrijden komen nog voor Barça", aldus Moyes.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen