Barça vernietigt contract technisch directeur Zubizarreta

5 januari 2015, 16:26   Bijgewerkt: 5 januari 2015, 17:11

Opvallend nieuws vanuit Catalonië. FC Barcelona heeft het contract van technisch directeur Andoni Zubizarreta vernietigd. Dat staat met koeienletters te lezen op de officiële website van de Spaanse topclub. De technische man was sinds juli 2010 in dienst van Barça, dat nog niet met een reden voor het het beëindigen van de samenwerking naar buiten is getreden.

De naam van de 53-jarige Zubizarreta deed de laatste tijd veelvuldig de ronde in de Spaanse media. Zeker nadat het internationaal sporttribunaal CAS besloot om het beroep van de Catalaanse club te verwerpen. De club tekende dit beroep aan tegen het transferverbod dat de FIFA opgelegd heeft. Barça mag tot 2016 geen spelers aantrekken, vanwege een dubieuze handelswijze omtrent het halen van jonge talenten. De club wil naar het Zwitserse hooggerechtshof stappen, om alsnog haar zin te krijgen.

Het lijkt erop dat Zubizarreta geslachtofferd wordt door de perikelen rond het verbod op transfers. Afgelopen zomer investeerden de Catalanen in Jérémy Mathieu, Thomas Vermaelen, Claudio Bravo, Luis Suárez, Ivan Rakitic, Douglas en Marc-André ter Stegen, maar het werpt zijn vruchten nog niet echt af in competiteverband. Zondagavond verloor Barça voor de derde keer dit seizoen, in de uitwedstrijd tegen Real Sociedad (1-0). De achterstand op lijstaanvoerder Real Madrid is nog één punt en De Koninklijke heeft ook nog een duel tegoed.

Zubizarreta was tussen 1986 en 1994 doelman van Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen