Martens ziet tekortkomingen: "Mis de fysieke bagage"

5 januari 2015, 19:17

Maarten Martens was aanvoerder van de zogenaamde Gouden Generatie van België, die goed presteerde op de Olympische Spelen in Peking. Een grote toekomst leek in het verschiet te liggen, maar Martens is er niet in geslaagd om de absolute top te halen. De 30-jarige middenvelder weet wel waarom.

"Als je de Europese top wil halen, moet je in alle facetten van het voetbal top zijn. Ik heb de fysieke bagage niet om zo ver te komen. Dan heb ik het niet alleen over duelkracht, maar ook over mijn blessuregevoeligheid. Ik lag te vaak stil om me te blijven doorontwikkelen", zegt Martens in gesprek met Sporza over zijn carrière.

In Nederland speelde Martens voor RKC Waalwijk en AZ, vorig jaar koos hij voor een avontuur bij PAOK Saloniki. Dat bracht hem niet wat hij ervan hoopte en dus tekende de spelmaker vorige week bij Cercle Brugge. "Het was een turbulent jaar in Griekenland. Ik wou iets totaal anders en dat heb ik ook gekregen. Maar het is niet geworden wat ik gehoopt had", geeft hij toe. "Het was mijn plan om na mijn jaren in Nederland (bij RKC en AZ) eerst iets totaal anders te proberen om daarna terug naar België te keren. Ik heb met Anderlecht immers nooit in de eerste klasse gespeeld. Cercle is een mooie ploeg om weer aan voetballen toe te komen en te proeven van het Belgische voetbal. Dan kan ik na vier maanden een goeie keuze maken over mijn toekomst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen