Gudelj wil Europa in met AZ: "Altijd 110 procent geven"

5 januari 2015, 21:10

Halverwege het seizoen ligt AZ keurig op koers voor een Europa League-ticket. De ploeg zit bij de laatste acht van de KNVB Beker, de kortste weg naar internationaal voetbal, en staat bovendien zesde in de Eredivisie. Middenvelder Nemanja Gudelj is ervan overtuigd dat het voor de Alkmaarders mogelijk is om Europees voetbal veilig te stellen, al benadrukt hij dat dit alleen kan door iedere wedstrijd keihard te werken.

Op AZ.nl blikt Gudelj terug op de eerste helft van dit seizoen. "We begonnen heel rumoerig, met een paar trainerswisselingen. We waren onstabiel, wisselden goede en slechte wedstrijden met elkaar af. Daarna vonden we een stabiele lijn die we lang hebben doorgetrokken. De tactiek werd veranderd en veel tegenstanders hadden het daar moeilijk mee. Ik denk dat we uiteindelijk zeker kunnen terugkijken op een goede eerste seizoenshelft. Voor mij was de nederlaag tegen FC Utrecht het enige zure moment. Dat was niet nodig."

Gudelj is helder over hetgeen er na de winterstop moet gebeuren om succesvol te zijn. "We moeten de lijn doorzetten van voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. Compact spelen, duidelijke afspraken maken. En we moeten geen moment denken dat we wedstrijden makkelijk kunnen winnen, want dan kunnen we door iedereen worden weggespeeld. Als we altijd 110 procent geven, zullen we veel wedstrijden winnen en hoog eindigen. Iedereen wil Europees voetbal spelen en daar gaan we ons best voor doen", aldus de Servische international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen