Oud-spits van Ajax verruilt Frankrijk voor Mexico

6 januari 2015, 08:29

Voor de tweede keer in zijn carrière gaat Dario Cvitanich aan de slag bij het Mexicaanse Club Pachuca. De ploeg neemt de Argentijnse aanvaller per direct over van OGC Nice. De 30-jarige Cvitanich was eerder van januari tot december 2010 actief voor Pachuca, destijds huurde de club hem van Ajax.

Ajax haalde Cvitanich in de zomer van 2008 naar Europa, het betaalde zo'n 7,5 miljoen euro om de spits los te weken bij het Argentijnse Banfield. Hoewel hij in zijn eerste anderhalf jaar in Amsterdamse dienst dertien keer scoorde in 24 competitieduels, werd hij door Ajax niet goed genoeg bevonden. Nadat hij verhuurd was aan Pachuca en Boca Juniors, liet Ajax de aanvaller in de zomer van 2012 naar het Franse Nice gaan.

Bij Nice bloeide Cvitanich op, in het seizoen 2012/2013 scoorde hij zelfs negentien keer in de Ligue 1. Zijn contract bij de Zuid-Franse stad zou komende zomer aflopen. Welk bedrag Pachuca op tafel moet leggen om de spits over te nemen en wat voor contract hij getekend heeft in Mexico, is niet bekend gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen