De Roon kritisch op zichzelf: "Sta op bepaalde vlakken stil"

6 januari 2015, 09:59

Marten de Roon is niet tevreden over zijn prestaties in de eerste seizoenshelft. De middenvelder van sc Heerenveen geeft in een interview met de Leeuwarder Courant aan dat hij zich dit seizoen minder snel ontwikkelt, dan hij hoopte. De 23-jarige De Roon is dit seizoen de aanvoerder van sc Heerenveen.

"De eerste twee seizoenen heb ik grote stappen gemaakt", zegt De Roon, in de zomer van 2012 overgekomen van Sparta Rotterdam. "Dit jaar sta ik op bepaalde vlakken stil. Ik vind niet dat ik de dwingende speler ben die ik had willen zijn; iemand met een steekpass vrij spelen, de boel op sleeptouw nemen. Aan de andere kant kan ik de wedstrijd beter lezen en ik coach meer. Dat is nodig ook, want het is soms doodstil om me heen."

Het huidige contract van De Roon bij Heerenveen loopt na dit seizoen af. Aan een vertrek uit Friesland denkt hij echter niet. "Om eerlijk te zijn wil ik nog niet weg. Ik kan hier nog vrij veel leren." In de toekomst wil De Roon wel naar een middenmoter in Engeland of Duitsland. "Daar ligt mijn plafond, gekker wordt het niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen