'Van Gaal mengt zich met Man United in strijd om Sneijder'

6 januari 2015, 10:42

Wesley Sneijder lijkt deze winter de internationale topclubs voor het uitzoeken te hebben. Naast Juventus heeft ook Manchester United serieuze interesse in de spelmaker van Galatasaray, meldt de Gazzetta dello Sport. Volgens de Italiaanse sportkrant heeft Manchester United-manager Louis van Gaal bij de clubleiding het verzoek neergelegd om de onderhandelingen met Galatasaray te openen.

De 30-jarige Sneijder is voor veel clubs een interessante speler, omdat hij voor een relatief laag bedrag lijkt te mogen vertrekken bij Galatasaray. Dit omdat het salaris van de Oranje-international zwaar op de begroting van de financieel geplaagde Turkse topclub drukt. Eerder dit seizoen kon Galatasaray het salaris van Sneijder al enige tijd niet betalen. Hoewel zijn vertrek sportief gezien een flinke aderlating zou zijn, zou een vertrek van de Nederlander de Turkse club om die reden niet slecht uitkomen. Juventus staat te trappelen om hem terug naar de Serie A te halen, maar Manchester United zou hem ook graag aan de selectie toevoegen.

Louis van Gaal, de manager van Manchester United, kent Sneijder goed uit hun gezamenlijke periode bij het Nederlands elftal. Bij zijn komst naar Oranje in 2012 benoemde Van Gaal de middenvelder tot aanvoerder, maar hij pakte hem deze aanvoerdersband af toen bleek dat Sneijder fysiek niet meer in topvorm stak. Sneijder werd door Van Gaal enige tijd buiten de selectie gelaten, tot hij fysiek weer op het niveau was dat de bondscoach nodig achtte. Op het WK in Brazilië was de topfitte Sneijder weer een vaste waarde in Oranje.

Naar verluidt zou Van Gaal de leiding van Manchester United al hebben overtuigd van de noodzaak om Sneijder te halen. De clubleiding moet nu nog overeenstemming zien te bereiken met Galatasaray.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen