Babel hoopt op terugkeer in Oranje: "Kan nog meedraaien"

6 januari 2015, 13:06

Hij is pas 28 jaar en zou zijn beste jaren dus nog voor zich moeten hebben, maar Ryan Babel kan al bijna in de categorie 'vergeten voetballer'. De oud-Ajacied speelt in Turkije, bij Kasimpasa. Een terugkeer op het hoogste niveau, bij Oranje, heeft de aanvaller echter nog niet uit zijn hoofd gezet.

Tussen 2005 en 2011 speelde Babel 42 keer voor het Nederlands elftal, zijn laatste optreden in Oranje was op 15 november 2011 tegen Duitsland (3-0 verlies). Als het aan Babel ligt, krijgt deze interlandcarrière een vervolg. Hij hoopt op een nieuwe kans in Oranje, zegt hij bij de NOS. "Ik heb alleen niet het gevoel dat ik in de gaten wordt gehouden. Terwijl ik wel van mening ben dat ik nog steeds mee kan draaien. Ik ben nog fit en speel in de stijl van het Nederlandse voetbal. Ik denk dat ik nog altijd mijn steentje bij zou kunnen dragen."

Babel behoorde tot de selectie van Oranje voor de WK's van 2006 en 2010. Het Europees kampioenschap van 2008 miste hij door een blessure. In zijn 42 interlands scoorde de aanvaller vijf keer.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen