Controversieel doelpunt bezorgt Roma drie punten

6 januari 2015, 14:26   Bijgewerkt: 6 januari 2015, 14:43

De discussie over de invoering van doellijntechnologie zal in Italië verder aanwakkeren. De Serie A-wedstrijd tussen Udinese en AS Roma werd dinsdag beslist door een doelpunt, dat volgens de arbitrage de doellijn volledig gepasseerd zou hebben. Of dat ook daadwerkelijk het geval was, kon zelfs na tientallen tv-herhalingen niet met zekerheid worden gezegd.

Het controversiële doelpunt werd gemaakt door Davide Astori, hij kon een vrije trap van Francesco Totti inkoppen. Zijn inzet kwam tegen de lat en stuiterde via de grond terug het veld in, waarbij de bal nét wel of nét niet in zijn geheel over de doellijn was. Na enig overleg kende scheidsrechter Guida een doelpunt toe.

Een belangrijke beslissing, want aan de score veranderde in het restant van de wedstrijd niets meer. De zege ging dus naar Roma en daar was op basis van de hele wedstrijd weinig op aan te merken, want het was de betere ploeg. Bij de Romeinen had Kevin Strootman een basisplaats op het middenveld, hij maakte de negentig minuten vol. Urby Emanuelson mocht in de slotfase als invaller in de ploeg komen. Hij verving Adem Ljajic, die het veld geblesseerd moest verlaten. De komende dagen moet blijken of hij de stadsderby tegen Lazio, komend weekend, kan halen. Bijna werd Emanuelson nog de schlemiel van Roma, want de oud-Ajacied leek met een wilde tackle op Panagiotis Kone een strafschop te veroorzaken. Tot woede van Udinese-coach Dejan Stankovic, die uiteindelijk zelfs naar de tribune gestuurd werd, werd deze penalty echter niet gegeven.

In Italië is 6 januari een nationale vrije dag, om die reden staat een compleet programma in de Serie A op het programma. Vanavond, om 21.00 uur, is de topper tussen koploper Juventus en Inter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen