Sassuolo verrast AC Milan, Fiorentina faalt in Parma

6 januari 2015, 16:56   Bijgewerkt: 6 januari 2015, 17:13

AC Milan luidde 2014 uit met een oefenzege op Real Madrid, maar dat is geen voorbode voor het nieuwe jaar gebleken. I Rossoneri gingen dinsdag in het eigen San Siro met 1-2 onderuit tegen middenmoter Sassuolo. Fiorentina begon eveneens slecht aan 2015. De ploeg uit Florence verloor op bezoek bij hekkensluiter Parma met 1-0.

De start van AC Milan was nog veelbelovend. Andrea Poli bracht de Milanese formatie binnen negen minuten aan de leiding. Sassuolo, met louter Italianen in de basis, kwam na een klein half uur langszij. Nicola Sansone schoot raak na een fraaie pass van Domenico Berardi. Laatstgenoemde nam in de 67ste minuut ook de hoekschop waaruit Simone Zaza fenomenaal de 1-2 tegen de touwen volleerde en daarmee voor de eerste verrassing van 2015 in de Serie A zorgde. Nigel de Jong was afwezig bij AC Milan.

Fiorentina had AC Milan kunnen passeren op de ranglijst, maar bleef zelf ook met lege handen. La Viola had op visite bij Parma lange tijd het betere van het spel, maar boog met 1-0 voor de hekkensluiter. Dat was deels te wijten aan Mario Gomez. De Duitse spits had voor rust een vrije doortocht richting het doel, maar Parma-keeper Antonio Mirante kwam als winnaar uit de strijd. Dat was in de 34ste minuut ook het geval toen Gomez een strafschop mocht nemen. De elfmetertrap werd toegekend na een overtreding van Paolo De Ceglie op Juan Cuadrado. Fiorentina eindigde het duel ook nog eens met negen man, verdedigers Gonzalo Rodriguez en Stefan Savic kregen rood. Parma dankte de winst aan een treffer van Andrea Costa in de elfde minuut. Opvallend was dat de thuisclub met elf Italianen aan de aftrap verscheen en Fiorentina juist met elf niet-Italianen. Mounir El Hamdaoui mocht na rust invallen bij de bezoekers uit Toscane.

Palermo nestelde zich op overtuigende wijze naast AC Milan op de zevende plaats. De promovendus was voor eigen publiek met 5-0 te sterk voor Cagliari, waar Gianfraco Zola zijn debuut maakte in de dug-out. Ster in wording Paulo Dybala maakte twee treffers, ook voormalig NEC-speler Edgar Barreto kwam op het scoreformulier. Cagliari kwam in de 26ste minuut, bij een 2-0 stand, met tien man te staan. Daniele Corti kreeg zijn tweede gele kaart voorgehouden.

Genoa had de voorsprong op AC Milan tot vier punten kunnen vergroten, maar de club profiteerde maar half van de misstap van de concurrent. In het eigen Stadio Comunale Luigi Ferraris werd tegen Atalanta Bergamo met 2-2 gelijkgespeeld. Toch zal Genoa niet geheel ontevreden zijn met de remise, aangezien het zich van een 0-2 achterstand terug moest knokken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen