Oefen: PEC Zwolle speelt gelijk, Groningen verliest

7 januari 2015, 07:03

PEC Zwolle heeft dinsdag in een oefenwedstrijd tegen het Zuid-Afrikaanse Santos met 1-1 gelijkgespeeld. Ben Rienstra zette de bekerhouder in de dertigste minuut met een beheerst schot op voorsprong, Mpho Edwin Sitayitayi bracht Santos vlak voor tijd langszij.

FC Groningen ging eerder op de dag met 1-0 onderuit tegen het Algerijnse MC Alger. Mustapha Djalit maakte vijf minuten voor de pauze het enige doelpunt in het vriendschappelijke duel. Michael de Leeuw was in het tweede bedrijf dicht bij de gelijkmaker; de clubtopscorer raakte de paal.

PEC Zwolle en FC Groningen zijn respectievelijk in Stellenbosch (Zuid-Afrika) en Oliva (Spanje) op trainingskamp. PEC Zwolle oefent zaterdag tegen Ajax Cape Town, FC Groningen doet dat een dag eerder tegen AA Gent.