Genegeerde Song niet langer international Kameroen

7 januari 2015, 00:18

Alexandre Song stelt zich per direct niet meer beschikbaar voor de nationale ploeg van Kameroen. De middenvelder van West Ham United, gehuurd van FC Barcelona, werd sinds het WK in Brazilië genegeerd door bondscoach Volker Finke en ontbreekt ook in de selectie voor de Afrika Cup.

Song (27) is niet van onbesproken gedrag. De middenvelder kreeg op het WK in de groepswedstrijd tegen Kroatië een rode kaart omdat hij Mario Mandzukic een klap in de rug had gegeven, wat hem op een schorsing van drie duels kwam te staan.

Song pikt het niet langer dat hij geen uitnodigingen meer krijgt voor de nationale ploeg. "Ik heb besloten om te stoppen als international", zegt hij tegen Press Assocation Sport. "Het klopt dat er recent enkele gesprekken zijn geweest om me mee te nemen naar de Afrika Cup, maar na goed te hebben nagedacht en het meerdere malen met mijn familie te hebben besproken, voel ik dat dit de juiste beslissing is. Aan mijn liefde voor mijn land zal nooit iets veranderen, maar ik wil tijd maken om mij volledig te focussen op het clubvoetbal. Ik wil mijn carrière opnieuw opbouwen bij West Ham United. Ik wens Kameroen het beste. Het team zit voor altijd in mijn hart."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen