Nieuwe sportief directeur Stuttgart: "De bal ligt bij Stevens"

7 januari 2015, 11:16

Robin Dutt is de nieuwe sportief directeur van VfB Stuttgart. De voormalig coach van Werder Bremen, Bayer Leverkusen en SC Freiburg is de opvolger van Fredi Bobic, die in september vertrok. De 49-jarige Duitser heeft zich voor vier jaar verbonden aan de club uit de Bundesliga, waar Huub Stevens aan het roer staat als trainer. Hij zal binnenkort met de Nederlander om tafel gaan om het over diens toekomst te hebben.

Dutt vindt het trainingskamp een geschikt moment om met Stevens de toekomstplannen te bespreken. Komende zomer loopt het contract van de Nederlandse coach af. "Op het trainingskamp ga ik met hem in gesprek. De bal ligt bij hem. Huub heeft het voor het zeggen", aldus de nieuwe sportief directeur. Stevens gaf afgelopen week zelf aan dat hij de tijd zal nemen en het besluit om al dan niet te blijven voor zich uit schuift.

De functie bij Stuttgart is een mooie uitdaging voor Dutt, maar hij beseft dat er veel werk aan de winkel is. "De club staat voor zware opdrachten. Op de korte termijn willen we er alles aan doen om degradatie te voorkomen. Op de lange termijn moet er een positieve groei plaatsvinden", aldus Dutt. Momenteel staat Stuttgart vijftiende in de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen