Oppositie in gemeenteraad uiterst kritisch op plan Roda JC

7 januari 2015, 12:42

De oppositiepartijen in de Kerkraadse gemeenteraad zijn niet te spreken over het plan van het college om Roda JC uitstel van huurbetaling te verlenen. De Kerkraadse club moet over het huidige seizoen een huursom van 800.000 euro voor het stadion betalen en de helft daarvan had op 1 januari betaald moeten zijn. Tegenover de regionale omroep 1Limburg noemt de fractie van Ons Kerkrade, dat samen met het CDA de grootste oppositiepartij in de raad is, het plan 'onbegrijpelijk'.

"Het verhaal dat Roda uitstel van betaling krijgt is boterzacht", vindt fractievoorzitter Harm Jacobs. "Het is al jaren een repeterend verhaal. De vraag is hoelang dit nog door moet gaan. Binnen het college gaat emotie boven ratio: dan kun je niet meer onafhankelijk reageren. Het is een duivels dilemma, maar wij kiezen voor mensen in plaats van spelers", zegt hij namens Ons Kerkrade.

Het CDA is het hiermee eens. "Het wordt een moeilijke klus", aldus fractievoorzitter Annemie Housen, die een voorwaarde stelt met haar partij. "Wij willen alleen akkoord gaan met uitstel van betaling als Roda JC nu openheid van zaken geeft over de vraag waarom ze niet kunnen betalen. Er moet echt structureel iets veranderen."

Naast Ons Kerkrade en het CDA hebben ook de andere oppositiepartijen SP en GroenLinks kritiek op het plan van Roda JC. De partijen willen allemaal meer duidelijkheid zien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen