Vitesse lijkt snel te verlengen met Bosz: "De ideale trainer"

7 januari 2015, 13:06

Peter Bosz lijkt volgend seizoen ook wekelijks in de dug-out van de Gelredome te zitten. De clubleiding van Vitesse is zeer te spreken over de 51-jarige trainer en wil hem graag langer aan boord houden. Hoewel beide partijen tijdens het trainingskamp in Spanje niet met elkaar om de tafel zullen gaan, wordt er snel duidelijkheid verwacht door technisch directeur Mo Allach.

De eerste gesprekken over een langere samenwerking werden eind vorig jaar gevoerd. Allach vindt Bosz bij uitstek geschikt voor de functie als coach van Vitesse. "Hij is de ideale trainer voor de manier waarop Vitesse wil voetballen. Initiatie nemen en dominant zijn. Wij willen continuïteit en ik heb het gevoel dat we nu richting de afrondende fase gaan", stelt de technische man in gesprek met Omroep Gelderland.

De keuzeheer van de Arnhemmers geniet de prioriteit ten opzichte van de spelers met aflopende contracten en eventuele aanwinsten. "De trainer is de belangrijkste positie van een voetbalbedrijf", geeft Allach aan. Overigens worden er niet al te veel transferactiviteiten bij Vitesse verwacht. "Nee, ik denk niet dat er iets gebeurt. Maar dit is een speculatiemaand. Je weet het nooit. We kunnen zelf ook weinig doen door de scherpe regels van Financial Fair Play, maar zeker nog genoeg om ambitieus te zijn. Daar heb ik een rotsvast vertrouwen in. Ondanks de beperkingen, bouwen wij heel specifiek aan een steeds sterker Vitesse", aldus de technisch directeur.

Vitesse wil als volledige organisatie groeien, benadrukt Allach. "Je moet dan denken aan onze Academie, maar ook aan dingen als scouting, fysiologische zaken en data-analyses. We zetten daar overal goede stappen in. Maar het belangrijkste is de integrale visie van onze manier van voetballen. Daar draait alles om. Je ziet het ook aan het concreet maken van onze speelwijze naar de talenten op de Academie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen