PSV brengt backs in kaart: "Maar er hoeft nu niemand bij"

7 januari 2015, 13:40

In de zoektocht naar eventuele versterkingen buigt PSV zich vooral over kandidaten voor de positie van vleugelverdediger. Zowel op de rechter- als op de linkerflank worden er diverse spelers in kaart gebracht door de scouting. Een voorbeeld hiervan is Yarouba Cissako, die momenteel door AS Monaco uitgeleend wordt aan Zulte Waregem. Technisch manager Marcel Brands trok deze speler volgens Voetbal International na een persoonlijke tip na.

Het zegt wat over het vertrouwen van PSV in Joshua Brenet, die de stand-in van Santiago Arias is op de rechtsbackpositie en Abel Tamata, wiens blessuregevoeligheid een punt van zorg is in Eindhoven. Met alleen Jetro Willems ter beschikking is de spoeling op deze positie dun. "Het blijft jammer dat Abel telkens wegvalt. We kunnen eventuele problemen opvangen met Arias en Brenet, die ook linksback kunnen spelen. En ook Marcel Ritzmaier, Andrés Guardado en Jorrit Hendrix kunnen in geval van nood daar uit de voeten", zegt coach Phillip Cocu hierover.

Cocu is wel tevreden met zijn selectie, geeft hij aan. "Als de groep deze winter bij elkaar blijft, dan hoeft er voor mij niemand bij", aldus de trainer. Brands is dan ook niet echt met nieuwe spelers bezig. "Wel met een paar talenten voor de jeugd", nuanceert hij. Een gegadigde is de Italiaanse spits Gianluca Scamacca (16), met wiens komst PSV hoopt te stunten. "Maar er zijn meer kapers op de kust. Bovendien moeten we niet vergeten dat het een grote impact heeft op die jongen en zijn familie. Daar moeten ze goed over nadenken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen