LA Galaxy-coach bevestigt: "Gerrard arriveert in juli"

7 januari 2015, 14:15

Dat de toekomst van Steven Gerrard na het huidige seizoen in de Amerikaanse competitie (MLS) ligt, was al duidelijk. Nu is er vanuit het kamp van Los Angeles Galaxy bevestigd dat het clubicoon van Liverpool zich in juli bij deze club zal voegen. Coach Bruce Arena heeft in de LA Times aangekondigd wat snel officieel bevestigd lijkt te worden: "Steven Gerrard arriveert in juli en dan hebben we vast en zeker een plan met hem."

"Hij is een speler met veel kwaliteit", sprak Arena in de Amerikaanse krant. "Ik maak me geen zorgen over hoe hij in ons team zal passen. We hebben een club met een succesvolle historie. Dat maakt ons team aantrekkelijk voor spelers als Steven Gerrard", aldus de coach, die de club in de afgelopen vier jaar naar drie landstitels wist te leiden. Eerder haalde LA Galaxy ook al David Beckham naar de Verenigde Staten. Voorzitter Chris Klein vindt dat de aanvoerder van Liverpool uitstekend bij de Amerikaanse club past. "Hij past perfect bij ons, als je kijkt naar hetgeen hij brengt op het veld en het karakter dat hij heeft."

Gerrard kwam op achtjarige leeftijd bij Liverpool terecht. Er komt dus een einde aan een tijdperk van 26 jaar. De 34-jarige middenvelder wilde niet voor een andere Europese club uitkomen, waardoor de stap naar de MLS een goede optie voor hem was. "Ik denk echt dat dit een match made in heaven is. Een van de redenen waarom ik voor LA Galaxy gekozen heb is omdat ze recent nog succes hebben geboekt. Ik wil mijn carrière op een waardige en sterke manier afsluiten. Ik wil nog wat prijzen pakken."

De aanvoerder van Liverpool heeft toegegeven dat hij niet uit Engeland vertrokken zou zijn als The Reds hem afgelopen zomer een nieuw contract hadden voorgeschoteld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen