Luis Enrique blijft rustig onder kritiek en Messi-geruchten

7 januari 2015, 14:39

Het is onrustig in Catalonië. Na de 1-0 competitienederlaag tegen Real Sociedad moet coach Luis Enrique het ontgelden, omdat hij bestraft werd voor het feit dat hij te veel grote namen spaarde voor het duel in San Sebastián. De keuzeheer zou bovendien in de clinch liggen met Lionel Messi, één van de spelers die niet aan de aftrap van het duel in Anoeta stond. De Argentijn verscheen maandag vanwege ziekte niet op het trainingsveld, maar zou zich ook figuurlijk niet lekker voelen.

Op de persconferentie in aanloop naar het Copa del Rey-duel met Elche CF wilde Luis Enrique niet te diep ingaan op de perikelen rond de Argentijnse vedette van Barça. "Hij is de beste speler van de wereld", zei de trainer over zijn sterspeler. Hij ontkende overigens niet dat er wat aan de hand is. "Er zijn dingen veranderd, maar het is aan jullie om de partijen daarover te spreken", richtte hij zich tot de verzamelde media. "Ik ga niet onthullen wat er in de kleedkamer allemaal gezegd wordt."

Op de vraag of Messi nog gelukkig is in Barcelona, wilde Luis Enrique niet reageren. "We weten dat dingen kunnen veranderen, zeker over een periode van een maand", zei hij mysterieus. Het verhaal past wel in de situatie waarin Barça momenteel verkeert, geeft de oefenmeester aan. "Alles wordt momenteel in het negatieve getrokken, er is niets meer positief. Ik denk niet dat ik alle geruchten moet bevestigen of ontkennen. Er spelen altijd dingen in een seizoen en het is aan ons om deze dingen op te lossen."

Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu spreekt woensdagmiddag ook nog met de media, maar Luis Enrique zegt dat hij niet onder druk staat bij de Catalaanse topclub, die momenteel met één punt achter Real Madrid tweede staat in de Primera División. De Madrilenen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. "De president heeft me geen ultimatum gesteld. Bovendien ben ik nog steeds optimistisch. We leven nog in alle drie competities."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen