Atlético deelt tik uit aan Real in Copa del Rey

Ger
7 januari 2015, 22:58   Bijgewerkt: 7 januari 2015, 23:04

Atlético Madrid heeft een serieuze stap gezet richting de kwartfinales van de Copa del Rey. De ploeg van trainer Diego Simeone was in het eigen Estadio Vicente Calderon met 2-0 te sterk voor stadgenoot Real Madrid. De return volgt volgende week donderdag.

Beide clubs begonnen niet in de sterkst mogelijke opstelling. Zo keek bij Real sterspeler Cristiano Ronaldo aanvankelijk toe vanaf de bank en ontbraken in het elftal van Atlético onder meer Koke, Arda Turan en Mario Mandzukic. Na een doelpuntloze eerste helft vormde een overtreding van Sergio Ramos ruim tien minuten na de pauze de inleiding voor de 1-0. 'Slachtoffer' Raúl García ontfermde zich vervolgens zelf over de penalty en verschalkte doelman Keilor Navas.

Na de openingstreffer besloot coach Carlo Ancelotti alsnog Ronaldo binnen de lijnen te brengen, maar de Portugees wist geen verandering in de score te brengen. Dat deed José Giménez een kwartier voor tijd namens de thuisploeg wél. Door zijn trefzekere kopbal staat Atlético met één been in de kwartfinales. Bij de Spaanse landskampioen had de op het oude nest teruggekeerde Fernando Torres een basisplaats. De spits mocht het in totaal een uur proberen.

Voor Real was het de tweede nederlaag van 2015. De miljoenenformatie van de Koninklijke had het vorige kalenderjaar afgesloten met 22 zeges op rij, maar na de competitienederlaag bij Valencia (2-1) van afgelopen zondag ging het nu dus ook mis in de Copa del Rey.

Villarreal boekte in de achtste finales voor eigen publiek een nipte overwinning op Real Sociedad. Invaller Denis Cheryshev nam in de 72ste minuut het enige doelpunt voor zijn rekening. Bij Sociedad deed voormalig Heerenveen-spits Alfred Finnbogason een uur mee.