Ten Cate: "Messi heeft nieuwe uitdaging nodig"

Ger
8 januari 2015, 08:47

Henk ten Cate is niet verrast door de verhalen over een mogelijk vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona. De Argentijnse sterspeler, die al zijn gehele loopbaan voor de Catalaanse grootmacht uitkomt, zou klaar zijn met verblijf in Camp Nou. Een ruzie met trainer Luis Enrique is naar verluidt de welbekende druppel geweest.

"Wat ik heb begrepen dateren de problemen al van twee jaar geleden en speelt Messi er nu alleen nog, omdat hij dat op het sterfbed van zijn oud-trainer Tita Vilanova heeft beloofd", zegt Ten Cate in De Telegraaf. Als assistent-trainer werkte de Amsterdammer tweeënhalf seizoen samen met de aanvaller. Ten Cate zou een transfer van Messi goed kunnen begrijpen. "Omdat een vertrek voor iedereen het beste is. Lionel zit heel lang bij FC Barcelona en heeft een nieuwe uitdaging nodig. Nu levert Messi nog veel geld op, maar hij wordt alleen maar minder waard."

Ten Cate heeft wel twijfels of de international bij een andere club als vanouds kan schitteren. "Bijna tien jaar lang wekelijks uitblinken op dit niveau is niet normaal. Voor de meeste toppers is dat maximaal zeven of acht jaar weggelegd. En om heel eerlijk te zijn, was het vorig seizoen al een stuk minder. Al verbloemden zijn geweldige statistieken in alle toernooien dat, want hij scoorde desondanks aan de lopende band."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen