De Vrij heeft zin in derby: "Dit zijn de mooie wedstrijden"

Ger
8 januari 2015, 10:38

Stefan de Vrij voelt zich na een half seizoen op zijn plek bij Lazio. De 22-jarige verdediger, die afgelopen zomer de overstap maakte van Feyenoord, staat met zijn Italiaanse club op de derde plaats van de ranglijst. Zondag wacht de beladen stadsderby tegen AS Roma.

De Vrij heeft inmiddels gemerkt dat er qua tempo niet zo heel veel verschil is tussen de Eredivisie en de Serie A. "Hier is het meer tactisch. Het gaat om het juiste moment", zegt de Oranje-international tegen de NOS. "Dan gaat het heel langzaam en dan ligt 'ie er toch opeens in. Dus moet je negentig minuten scherp zijn. Als verdediger is het heel leerzaam. In de Eredivisie speel je vaak tegen één spits die altijd in de bal gaat, hier sta je tegenover twee spitsen, waarvan er eentje diep gaat en de ander in de bal."

Zondag speelt De Vrij zijn eerste Romeinse stadsderby. "Al vanaf de dag dat ik hier ben gaat het over die derby. Als fans je zien zeggen ze altijd: 11 januari, dan is de derby en die is belangrijk voor ons. Of ik nerveuzer ben dan normaal kan ik nu nog niet zeggen. Ik heb er in ieder geval zin in, dit zijn de mooie wedstrijden om te spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen