Bosz over buitenland: "Niet aarzelen en toehappen"

8 januari 2015, 13:54

De clubleiding van Vitesse maakte eerder deze week bekend dat het verder wil met coach Peter Bosz, maar de ambities van de trainer zelf rijken verder. Hoewel hij benadrukt dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft in Arnhem, zegt Bosz in gesprek met Omroep Gelderland dat hij graag aan de slag zou gaan in het buitenland.

Als de mogelijkheid zich voordoet om aan de slag te gaan in het buitenland, wil Bosz deze grijpen. "Als zo'n moment er is, moet je niet aarzelen en toehappen. Een voetballer kan zijn carrière soms nog enigszins plannen. Voor een trainer is dat onmogelijk. Want je wordt altijd afgerekend op resultaat", aldus de oud-middenvelder.

Of hij wil verlengen bij Vitesse, laat Bosz in het midden. "We hebben één keer uitgebreid met elkaar gesproken. Ik heb het hier goed naar mijn zin en binnenkort gaan we er nog eens rustig over praten en dan zien we wel." Wel is de coach positief over de toekomst van de club. "Voorlopig moeten we nog rustig aan doen. Maar Vitesse is ambitieus. We bouwen nu aan een mooie toekomst waarbij ik het ook heel goed vind dat niet alleen naar het eerste elftal gekeken wordt. Scouting en jeugdacademie zijn twee pijlers waarmee je spelers in het eerste krijgt. Hopelijk komt er binnenkort ook weer een moment dat we meer op de markt kunnen doen."

Vitesse-directeur Mo Allach toonde zich bij dezelfde omroep onlangs een stuk duidelijker over een langer verblijf van Bosz. "Hij is de ideale trainer voor de manier waarop Vitesse wil voetballen. Initiatie nemen en dominant zijn. Wij willen continuïteit en ik heb het gevoel dat we nu richting de afrondende fase gaan", sprak hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen