Na Reus krijgt ook Russ een dikke verkeersboete

8 januari 2015, 17:00

In navolging van Borussia Dortmund-aanvaller Marco Reus heeft ook Marco Russ een vette boete opgelegd gekregen naar aanleiding van een verkeersovertreding. De verdediger van Eintracht Frankfurt moet maar liefst 160.000 euro op tafel leggen, omdat hij een valse verklaring heeft afgegeven na een snelheidsdelict.

Hoewel de forse boete nu pas is uitgedeeld, dateert de verkeersovertreding van 2012. Russ moest destijds voor de rechter verschijnen, maar overlegde vlak voor de zitting een medisch attest om aan te geven dat hij niet in staat was om voor te komen. Op de bewuste dag liet hij zich wel zien bij een oefenduel van Eintracht. Vervolgens stelde de procureur dat het medisch attest niet afkomstig was van de Duitse club.

Russ beseft dat hij fout zit, geeft hij aan in Bild. "Ik heb een fout gemaakt en aanvaard de consequenties. Ik zal de boete betalen", aldus de verdediger. Hij werd overigens niet zo zwaar gestraft als Reus. De Dortmund-aanvaller moest 540.000 euro betalen, omdat hij jarenlang zonder rijbewijs reed.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen